
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Kvikklunsjkake er en skikkelig klassiker!
Her har jeg brukt Texas sjokoladekake og Gjennombløt sjokoladekake som utgangspunkt for å lage en ekstra saftig og DIGG versjon.
Deilig sjokoladeglasur og masse kokos må det være på en Kvikklunsjkake!
UTROLIG GOD KAKE!
Oppskriften er beregnet til stor langpanne.
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 400 g smør
♥ 4 dl vann
♥ 8 ss kakao
♥ 4 egg
♥ 8 dl sukker
♥ 3 dl rømme
♥ 2 ts natron
♥ 9 dl hvetemel
Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ 0,5 - 1 dl varm kaffe
Pynt:
♥ 2 dl kokos
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann og kakaopulveret og varm opp under omrøring slik at kakaopulveret løser seg opp helt. Ta kjelen av platen og avkjølt litt.
I en stor rørebolle vispes egg, sukker og rømme lett sammen. Vend inn sjokoladesmøret. Bland natron med litt av melet og rør dette inn. Tilsett deretter resten av melet og rør med en ballongvisp så du får en klumpfri kakerøre.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C 30-40 minutter, til kaken er gjennomstekt i midten. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i langpannen.
Glasur:
Smelt smøret. Tilsett melk, kakaopulver og vaniljesukker og varm opp blandingen slik at kakao og vaniljesukkeret løser seg opp. Ta kjelen av platen. Tilsett melis og spe med varm kaffe, litt om gangen, til du får en passe tykk sjokoladeglasur.
Smør sjokoladeglasuren over kaken og dryss over kokos.
En klassiker dette her!
La kaken stå kjølig til glasuren har festnet seg før du drar kaken ut av langpannen og deler den i firkanter.
Kvikklunsjkake med sjokoladeglasur og kokos er noe som slår an hos store og små!
Denne varianten er supersaftig og myyyyyk... ♥
Tips:
♥ Både lettrømme og seterrømme kan brukes i denne kaken.
♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast. Oppbevar kakebitene gjerne i en tett boks i kjøleskapet. De er også supre å fryse.
♥ Oppskriften er beregnet til stor langpanne. Halv porsjon passer til liten langpanne.
♥ Se også oppskrift på Sjokoladelangpanne med kokosstrø
Jeg tipper du har en god grunn til å lage denne kaken i dag, eller hva?
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 400 g smør
♥ 4 dl vann
♥ 8 ss kakao
♥ 4 egg
♥ 8 dl sukker
♥ 3 dl rømme
♥ 2 ts natron
♥ 9 dl hvetemel
Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ 0,5 - 1 dl varm kaffe (se tips)
Pynt:
♥ 2 dl kokos
Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann og kakaopulveret og varm opp under omrøring slik at kakaopulveret løser seg opp helt. Ta kjelen av platen og avkjølt litt.
I en stor rørebolle vispes egg, sukker og rømme lett sammen. Vend inn sjokoladesmøret. Bland natron med litt av melet og rør dette inn. Tilsett deretter resten av melet og rør med en ballongvisp så du får en klumpfri kakerøre.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C 30-40 minutter, til kaken er gjennomstekt i midten. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i langpannen.
Glasur:
Smelt smøret. Tilsett melk, kakaopulver og vaniljesukker og varm opp blandingen slik at kakao og vaniljesukkeret løser seg opp. Ta kjelen av platen. Tilsett melis og spe med varm kaffe, litt om gangen, til du får en passe tykk sjokoladeglasur.
Smør sjokoladeglasuren over kaken og dryss over kokos. La kaken stå kjølig til glasuren har festnet seg før du drar kaken ut av langpannen og deler den i firkanter.
♥ Både lettrømme og seterrømme kan brukes i denne kaken.
♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast. Oppbevar kakebitene gjerne i en tett boks i kjøleskapet. De er også supre å fryse.
♥ Oppskriften er beregnet til stor langpanne. Halv porsjon passer til liten langpanne.
6 comments