
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Fletteloff er myk og deilig loff, som ser dekorativ ut på bordet.
Passer til alle festlige anledninger, og hvis du vil kose deg litt ekstra i helgen!
Oppskriften gir 2 brød.
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 2 dl vann
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 1,2 kg hvetemel
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ valmuefrø
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland med melk og vann og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm). Løs opp gjæren i væsken. Bland inn lett sammenpisket egg og sukker. La blandingen stå og gjære i 5 minutter.
Bland salt med litt av melet og rør inn. Ha deretter i resten av hvetemelet. Elt deigen i 10 minutter til en jevn og smidig deig. La den heve i 1 time.
Del deigen i 6 like store emner (ca. 330 gram per del).
Trill ut hvert emne til lange stenger.
Flett tre av dem til en flette.
Fletten skal bli omtrent like lang som en stekeplate.
Jevn til endene på fletten.
Legg fletten på en bakepapirdekket stekeplate.
Lag en flette til med de resterende 3 emnene og legg den ved siden av på stekeplaten.
La flettene etterheve i ca. 20 minutter.
Pensle over flettene med sammenvispet egg og dryss over valmuefrø.
Stek brødene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
La brødene avkjøles i minst 1 time før du skjærer i dem.
Verdens deiligste fletteloff!
Fletteloff er gøy å lage - særlig når deigen er så god å jobbe med som denne!
Nam! Denne loffen er så utrolig myk og god!
Tips:
♥ Fletteloff smaker aller best samme dag de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse!
Se også oppskrift på Frøloff og Smørloff. For en annen variant av flettet loff, se oppskrift på Challah (jødisk, flettet hvetebrød).
Nyt perfekte Fletteloff!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 2 dl vann
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 1 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 1,2 kg hvetemel
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ valmuefrø
Smelt smøret. Bland med melk og vann og varm opp blandingen til den er lunken (fingervarm). Løs opp gjæren i væsken. Bland inn lett sammenpisket egg og sukker. La blandingen stå og gjære i 5 minutter.
Bland salt med litt av melet og rør inn. Ha deretter i resten av hvetemelet. Elt deigen i 10 minutter til en jevn og smidig deig. La den heve i 1 time.
Del deigen i 6 like store emner (ca. 330 gram per del). Trill ut hvert emne til lange stenger. Flett tre av dem til en flette som er omtrent like lang som en stekeplate. Jevn til endene på fletten og legg den på en bakepapirdekket stekeplate.
Lag en flette til med de resterende 3 emnene og legg den ved siden av på stekeplaten. La flettene etterheve i ca. 20 minutter.
Pensle over flettene med sammenvispet egg og dryss over valmuefrø.
Stek brødene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
La brødene avkjøles i minst 1 time før du skjærer i dem.
♥ Fletteloff smaker aller best samme dag de er laget. De er imidlertid kjempefine å fryse!
6 comments