
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Har du fått med deg den artige trenden som går ut på å steke kanelboller i vaffeljern?
I USA har ”Cinnamon Roll Waffles” vært populære lenge, og det er nok både fordi de er gøy å lage og veldig gode å spise.
Man lager deigen og fyllet til kanelbollene på ordinær måte, men i stedet for å legge kanelbolleskivene på stekeplaten, etterheve og steke dem i ovnen, legges de i vaffeljernet.
I vaffeljernet smelter kanelfyllet og gir en deilig, søt, karamellisert skorpe på kanelbollevaflene.
Innsiden blir myk og deilig...
Kanelbolleskivene trenger ikke å etterheves før de legges i vaffeljernet, og det tar ikke mer enn 2-3 minutter å steke en kanelbolle i vaffeljernet.
Oppskriften gir ca. 25 stk.
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel
Fyll:
♥ 200 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 3 ss kanel
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg.
Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig.
La deigen heve i 1 time.
Kjevle ut deigen til et stort rektangel (ca. 40 x 60 cm).
Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leiven.
Rull sammen leiven fra langsiden.
Skjær rullen i skiver som legges utover bordet.
Stek kanelbolleskivene i vaffeljern på middels varme.
Jeg bruker belgisk vaffeljern, men det går også å bruke vanlig vaffeljern.
Press lett på lokket slik at kanelbolleskivene flates litt utover i jernet.
Tilpass temperaturen på vaffeljernet. Det pleier å ta 2-3 minutter til kanelbollevaflene blir gjennomstekte.
Fortsett med neste kanelbolle.
Jeg hadde ikke trodd at det gikk an å få en gjennomstekt kanelbolle så raskt, men det gjør det!
Avkjøl kanelbollevaflene på rist og server dem nystekte.
Det lukter herlig av de nystekte kanelbollevaflene!
Tips:
♥ Kanelbollevalfer smaker best samme dag. Gi dem et lite dryss melis til pynt, hvis du vil det.
♥ Et nyttig tips er å fryse ustekte kanelbolleskiver du ikke vil bruke med det samme. Så kan du hente dem ut av fryseren senere, tine dem i 20 minutter, og så steke dem i vaffeljernet. Og vips har du nystekte kanelbollevafler!
♥ Ferdigstekte kanelbollevafler kan også fryses.
♥ Alternativt kan du steke noen av kanelbolleskivene du ikke vil legge i vaffeljernet på vanlig måte i stekeovnen. Stek de vanlige kanelbollene i så fall på midterste rille ved 230°C i ca. 10 minutter.
♥ Husk å rengjøre vaffeljernet godt etter bruk. Det blir nokså skittent av fyllet i kanelbollene som smelter i jernet og etterlater seg rester. Det kan være lurt å gjøre dette så raskt som mulig etter at du ferdig med stekingen og før vaffeljernet er helt avkjølt. Da unngår du at restene størkner i jernet og blir harde og enda vanskeligere å fjerne. Bruk en tannpirker eller myk kost til å fjerne de skitne partiene mens de er varme, og sett deretter jernet på høykant med kjøkkenpapir under slik at overflødig fett renner ut av jernet.
VASKEVAFFEL:
Et tips hvis vaffeljernet er veldig skittent er å lage en såkalt "vaskevaffel". Det er ikke meningen å spise en vaskevaffel, den lages og stekes kun med formål å rense jernet. Bland sammen 1 dl hvetemel, 2 ss salt og 0,5 dl vann til en bløt deig. Legg denne deigen i vaffeljernet og press jernet godt sammen. Stek vaskevaffelen i noen minutter. Når du fjerner vaskevaffelen vil du se at mesteparten av det skitne i jernet følger med vaskevaffelen, og den etterlater seg et rent jern. Gjenta hvis nødvendig.
Kanelboller i vaffeljern!
Dette bør du teste ut!
Så godt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel
Fyll:
♥ 200 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 3 ss kanel
Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig. La deigen heve i 1 time.
Kjevle ut deigen til et stort rektangel (ca. 40 x 60 cm).
Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leiven. Rull sammen leiven fra langsiden. Skjær rullen i skiver som legges utover bordet.
Stek kanelbolleskivene i vaffeljern på middels varme. Press lett på lokket slik at kanelbolleskivene flates litt utover i jernet. Jeg bruker belgisk vaffeljern, men det går også å bruke vanlig vaffeljern. Tilpass temperaturen på vaffeljernet. Det pleier å ta 2-3 minutter til kanelbollevaflene blir gjennomstekte.
Avkjøl kanelbollevaflene på rist og server dem nystekte.
♥ Kanelbollevalfer smaker best samme dag.
♥ Et nyttig tips er å fryse ustekte kanelbolleskiver du ikke vil bruke med det samme. Så kan du hente dem ut av fryseren senere, tine dem i 20 minutter, og så steke dem i vaffeljernet. Og vips har du nystekte kanelbollevafler!
♥ Ferdigstekte kanelbollevafler kan også fryses.
♥ Alternativt kan du steke noen av kanelbolleskivene du ikke vil legge i vaffeljernet på vanlig måte i stekeovnen. Stek de vanlige kanelbollene i så fall på midterste rille ved 230°C i ca. 10 minutter.
♥ Husk å rengjøre vaffeljernet godt etter bruk. Det blir nokså skittent av fyllet i kanelbollene som smelter i jernet og etterlater seg rester. Det kan være lurt å gjøre dette så raskt som mulig etter at du ferdig med stekingen og før vaffeljernet er helt avkjølt. Da unngår du at restene størkner i jernet og blir harde og enda vanskeligere å fjerne. Bruk en tannpirker eller myk kost til å fjerne de skitne partiene mens de er varme, og sett deretter jernet på høykant med kjøkkenpapir under slik at overflødig fett renner ut av jernet.
VASKEVAFFEL:
Et tips hvis vaffeljernet er veldig skittent er å lage en såkalt "vaskevaffel". Det er ikke meningen å spise en vaskevaffel, den lages og stekes kun med formål å rense jernet. Bland sammen 1 dl hvetemel, 2 ss salt og 0,5 dl vann til en bløt deig. Legg denne deigen i vaffeljernet og press jernet godt sammen. Stek vaskevaffelen i noen minutter. Når du fjerner vaskevaffelen vil du se at mesteparten av det skitne i jernet følger med vaskevaffelen, og den etterlater seg et rent jern. Gjenta hvis nødvendig.
6 comments