 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
	En stor, myk og deilig sjokoladekake i langpanne er aldri feil.
Her har jeg laget Firkløverkake med rømme i en påskevariant som smaker appelsin.
Kaken holder seg saftig i flere dager og blir skikkelig god på smak!

Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 6 egg
	♥ 8 dl sukker
	♥ 5 dl seterrømme
	♥ 3 dl appelsinjuice
	♥ revet skall av 3 appelsiner
	♥ 4 ts bakepulver
	♥ 5 ss kakao
	♥ 8 dl hvetemel
Glasur:
	♥ 1 dl appelsinjuice
	♥ 1 dl melis
	♥ 400 g Firkløver med appelsinsmak
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn rømme, appelsinjuice og revet appelsinskall.
Sikt bakepulver og kakaopulver sammen med hvetemelet. Bland dette inn i røren til du får en jevn og klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30-35 minutter.
	 
Lag imens glasuren:
Varm opp appelsinjuice og melis i en liten kjele.

Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt Firkløver med appelsinsmak. La sjokoladen smelte i den varme juicen. Rør glasuren jevn.
La den stekte kaken avkjøle i noen minutter før du hvelver den ut av langpannen og fjerner bakepapiret. Stikk tett i tett med hull i kaken (bruk en stor gaffel e.l.).
Smør glasuren over den fortsatt lunkne kaken, slik at glasuren renner litt nedi hullene i kaken.
Avkjøl kaken helt og del den så i firkanter.

Herlig med kombinasjonen sjokolade, hasselnøtter og appelsin. *yum*

Denne langpannekaken passer kjempegodt til påske!

Tips:
♥ I glasuren har jeg brukt Firkløver med appelsin og havsalt. Kjempegod sjokolade!

♥ Kaken er kjempefin å fryse. La glasuren bli helt stiv (gjerne i kjøleskapet) før du har kakestykkene i fryseposer - da unngår du glasursøl.

Kos deg! :)

	
	
	♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

♥ 6 egg
♥ 8 dl sukker
♥ 5 dl seterrømme
♥ 3 dl appelsinjuice
♥ revet skall av 3 appelsiner
♥ 4 ts bakepulver
♥ 5 ss kakao
♥ 8 dl hvetemel
Glasur:
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 1 dl melis
♥ 400 g Firkløver med appelsinsmak
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn rømme, appelsinjuice og revet appelsinskall.
Sikt bakepulver og kakaopulver sammen med hvetemelet. Bland dette inn i røren til du får en jevn og klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30-35 minutter.
	 
Lag imens glasuren:
Varm opp appelsinjuice og melis i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt Firkløver med appelsinsmak. La sjokoladen smelte i den varme juicen. Rør glasuren jevn.
La den stekte kaken avkjøle i noen minutter før du hvelver den ut av langpannen og fjerner bakepapiret. Stikk tett i tett med hull i kaken (bruk en stor gaffel e.l.).
Smør glasuren over den fortsatt lunkne kaken, slik at glasuren renner litt nedi hullene i kaken.
Avkjøl kaken helt og del den så i firkanter.
♥ Kaken er kjempefin å fryse. La glasuren bli helt stiv (gjerne i kjøleskapet) før du har kakestykkene i fryseposer - da unngår du glasursøl.
1 comment