Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 2
Når jeg finner en oppskrift som virkerlig fungerer, er det fristende å lage flere varianter av den. Dere som har fulgt meg en stund, har vel fått med dere at jeg har denne tendensen. :)
Dette er en jordbærvariant av amerikanske «Blueberry Bars». Kakene lages med mørdeig i bunnen, og det er også mørdeig som smuldres på toppen. I midten er det en kombinasjon av friske jordbær og jordbærsyltetøy.

Nydelig sommerkake!

Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
Mørdeig:
♥ 400 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 ts vaniljeekstakt
Fyll:
♥ 500 g jordbær
♥ 100 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss maisenna
♥ 200 g jordbærsyltetøy (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Ha mel, hvitt sukker, brunt sukker og bakepulver i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke en food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene.) Visp egget lett sammen med vaniljeekstrakt og tilsett. Kna mørdeigen raskt sammen.

Dekk en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha drøyt halvparten av deigen i formen og press den jevnt utover bunnen.
Rens jordbærene og del dem i mindre biter.

Bland sukker, vaniljesukker og maisenna i en skål.
Ha dette deretter i bollen med jordbærene og bland godt slik at jordbærene blir jevnt dekket.
Hell bærblandingen i langpannen og fordel den jevnt utover.

Legg eventuelt små klatter med jordbærsyltetøy i sprekkene mellom bærene.

Smuldre resten av mørdeigen over bærene.

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.

Avkjøl kaken helt i formen slik at den blir fastere i konsistensen (la den gjerne stå i kjøleskapet over natten).
Løft kaken ut av langpannen og del den opp i firkanter.

Herlige, sommerlige kakebiter!

Jordbærfyllet gjør at kaken blir myk og saftig, så dette er definitivt ikke en tørr kake. :)

Mmmm...

Tips:
♥ Som nevnt er det valgfritt om du vil ha jordbærsyltetøy i fyllet. Jeg har brukt det i kaken du ser på bildet. Syltetøyet gjør kakene søtere og jordbærsmaken enda mer utpreget. Liker du kaken syrligere, bør du droppe jordbærsyltetøyet.
♥ Det er lurt å la den ferdigstekte kaken stå i kjøleskapet en god stund før du skjærer den i firkanter. Da blir jordbærfyllet fastere og renner ikke når du deler kaken. Dette gjelder særlig dersom du har jordbærsyltetøy i fyllet.
♥ Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er kjempefine å fryse.

Denne kaken er sikkert god med alle slags bær, så kjenner jeg meg selv rett, kommer det nok noen flere varianter av denne kaken utover sommeren. ;)

Denne varianten med søte jordbær er i hvert fall supernydelig!
God fornøyelse!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mørdeig:
♥ 400 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 ts vaniljeekstakt
Fyll:
♥ 500 g jordbær
♥ 100 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss maisenna
♥ 200 g jordbærsyltetøy (kan sløyfes)
Ha mel, hvitt sukker, brunt sukker og bakepulver i en food processor. Tilsett romtemperert smør og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. (Har du ikke en food processor, kan du smuldre smøret i det tørre med fingrene.) Visp egget lett sammen med vaniljeekstrakt og tilsett. Kna mørdeigen raskt sammen.
Dekk en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir. Ha drøyt halvparten av deigen i formen og press den jevnt utover bunnen.
Rens jordbærene og del dem i mindre biter. Bland sukker, vaniljesukker og maisenna i en skål. Ha dette deretter i bollen med jordbærene og bland godt slik at jordbærene blir jevnt dekket.
Hell bærblandingen i langpannen og fordel den jevnt utover. Legg eventuelt små klatter med jordbærsyltetøy i sprekkene mellom bærene. Smuldre resten av mørdeigen over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Avkjøl kaken helt i formen slik at den blir fastere i konsistensen (la den gjerne stå i kjøleskapet over natten).
Løft kaken ut av langpannen og del den opp i firkanter. Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er fine å fryse.
♥ Som nevnt er det valgfritt om du vil ha jordbærsyltetøy i fyllet. Jeg har brukt det i kaken du ser på bildet. Syltetøyet gjør kakene søtere og jordbærsmaken enda mer utpreget. Liker du kaken syrligere, bør du droppe jordbærsyltetøyet.
♥ Det er lurt å la den ferdigstekte kaken stå i kjøleskapet en god stund før du skjærer den i firkanter. Da blir jordbærfyllet fastere og renner ikke når du deler kaken. Dette gjelder særlig dersom du har jordbærsyltetøy i fyllet.
♥ Kakebitene oppbevares innpakket i plast og er kjempefine å fryse.
3 comments