
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
På sommeren er det fantastisk å kunne sette en myk og nybakt kake på bordet uten å måtte bruke lang tid på kjøkkenet.
Denne nydelige kaken rører du sammen på bare noen få minutter. Kaken inneholder rømme og har mild smak av vanilje og bær.
Ingredienser:
♥ 3 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl rømme
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 75 g smør
♥ 2 dl bringebær
♥ 2 dl jordbær, delt i biter
♥ 1 ss sukker
Pynt:
♥ 1 ss melis
Fremgangsmåte:
Bland mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Bland rømme, egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør i en annen bolle. Ha dette i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å unngå at den blir seig). Deigen skal være nokså fast og kompakt.
Del bringebær og jordbær i mindre biter og mål opp 4 dl til sammen. Vend omtrent halvparten av bærene forsiktig i deigen.
Smør en liten form (ca. 20 cm i diameter) med smør. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel resten av bærene på deigen. Dryss over litt sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.
Sikt over melis til pynt.
Myk, deilig bærkake!
Tips:
♥ Server kaken gjerne nystekt, sammen med vanileiskrem eller vaniljesaus.
♥ Du kan lage kaken med alle slags bær!
Kos deg med en enkel sommerkake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl rømme
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 75 g smør
♥ 2 dl bringebær
♥ 2 dl jordbær, delt i biter
♥ 1 ss sukker
Pynt:
♥ 1 ss melis
Bland mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Bland rømme, egg, vaniljeekstrakt og smeltet smør i en annen bolle. Ha dette i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott (ikke rør mer i deigen enn nødvendig for å unngå at den blir seig). Deigen skal være nokså fast og kompakt.
Del bringebær og jordbær i mindre biter og mål opp 4 dl til sammen. Vend omtrent halvparten av bærene forsiktig i deigen.
Smør en liten form (ca. 20 cm i diameter) med smør. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel resten av bærene på deigen. Dryss over litt sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C i ca. 40 minutter, til den er gjennomstekt. Server kaken nylaget.
♥ Server kaken gjerne nystekt, sammen med vanileiskrem eller vaniljesaus.
♥ Du kan lage kaken med alle slags bær!
2 comments