
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Pistasjkrem fås kjøpt på glass i enkelte matbutikker/delikatessebutikker og er utrolig godt, men hjemmelaget pistasjkrem smaker faktisk enda mye bedre og er virkelig aldeles nydelig!
Pistasjkrem er herlig å bruke i kaker og i gjærbakst, og kan brukes på samme måte som mandelsmør på grøt og lignende.
Siden pistasjkremen er så god og så anvendelig, lager jeg gjerne dobbel porsjon av det som er angitt her og oppbevarer på glass i kjøleskapet.
Også populært å gi bort i gave!
Ingredienser:
♥ 300 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 6 ss olivenolje
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)
Fremgangsmåte:
Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem.
La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.
Ha pistasjnøttene i en food processor.
Kjør nøttene sammen til en finkornet masse
Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn.
Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens.
Her hadde jeg alle ingrediensene i food processoren på en gang, og det gikk også fint.
Ha den bløte pistasjkremen på glass med lokk.
Åååå, denne pistasjkremen er himmelsk god!
Tips:
♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste matbutikker. Husk at du må bruke søtet type, som er tykk og seig i konsistensen og gulhvit i fargen. (Den usøtede typen er tynn og hvit som melk og kan ikke brukes i denne oppskriften.) 1 boks pleier å være på 397 gram, så det holder å bruke 1 boks.
♥ Pistasjkremen oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet og har da lang holdbarhet. Kremen kan blir litt fast når den er kald, men mykner igjen dersom den står en stund i romtemperatur.
Det kommer masse tips til kaker og bakst med pistasjkrem snart her på Det søte liv. Se for eksempel Boller med pistasjkrem og Nutella.
Men nyt denne pistasjkremen også alene, som den er!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g pistasjnøtter (usaltede)
♥ 6 ss olivenolje
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g søtet, kondensert melk (se tips)
Legg pistasjnøttene i varmt vann i ca. 10 minutter, eller til du ser at det tynne skallet løsner, og grønnfargen på pistasjnøttene kommer frem.
La de skåldede pistasjnøttene tørke på kjøkkenpapir.
Ha pistasjnøttene i en food processor og kjør dem sammen til en finkornet masse.
Tilsett olivenolje, melis og vaniljeekstrakt og bland inn.
Tilsett så søtet, kondensert melk, litt om gangen, mens du kjører nøttene i food processoren, helt til du synes at pistasjkremen har passe tykk konsistens.
♥ Søtet, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks og finnes i de fleste matbutikker. Husk at du må bruke søtet type, som er tykk og seig i konsistensen og gulhvit i fargen. (Den usøtede typen er tynn og hvit som melk og kan ikke brukes i denne oppskriften.) 1 boks pleier å være på 397 gram, så det holder å bruke 1 boks.
♥ Pistasjkremen oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet og har da lang holdbarhet. Kremen kan blir litt fast når den er kald, men mykner igjen dersom den står en stund i romtemperatur.
21 comments