Add new comment

Sjokoladekake i langpanne med kaffe

Dette er en sånn skikkelig, skikkelig saftig DRØM av en sjokoladekake, som man bare må ha ett stykke til av..!

Kaffe i kake og glasur gir nydelig smak.

Bak denne kaken - og gled deg! 😋

 

 

Oppskriften passer til stor langpanne.


Ingredienser:

Sjokoladekake med kaffe:
♥ 4 dl kokende vann
♥ 4 ts kaffepulver (se tips)
♥ 400 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 50 g kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 600 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller -pasta
♥ 3 dl seterrømme eller crème fraîche
♥ 2 ts natron
♥ 600 g hvetemel

Sjokoladekrem med kaffe:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 2 ss kakaopulver
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl sterk, avkjølt kaffe

Pynt:
♥ sjokoladepynt etter ønske


Fremgangsmåte:

Sjokoladekake med kaffe:

Finn frem en middels stor kjele. Ha kokende vann og kaffepulver i kjelen og rør til kaffepulveret løser seg opp. 

Ha smør, kokesjokolade oppdelt i biter og kakaopulveret i kjelen.

 

 

Varm opp på middels varme til smør og sjokolade smelter.

 


Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. 

Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt (eller vaniljepasta) i en stor bakebolle.

 

 

Pisk blandingen til eggedosis. Tilsett seterrømme (eller crème fraîche) og natron og pisk blandingen jevn.

 

 

Ha så i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet og bland raskt sammen til en klumpfri deig (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).

La kaken bli kald i langpannen før du hvelver den ut og fjerner bakepapiret. 

 

 

Sjokoladekrem med kaffe: 

Smelt 100 g av smøret i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen.

Ha resterende 150 g smør i en bakebolle (smøret må være romtemperert og mykt). Tilsett kakaopulver og vaniljesukker og pisk dette inn i smøret. Tilsett så det avkjølte sjokoladesmøret og pisk dette inn i kremen.

Ha så melis i bakebollen, og pisk melisen inn i smørkremen, litt og litt om gangen. Spe med sterk, kald kaffe til du ser at sjokoladekremen har passe smørekonsistens (se tips).

 


Pynt:

Fordel den deilige sjokoladekremen over kaken i et tykt, jevnt lag. 

 

 

 

Del kaken i firkanter og pynt kakestykkene med sjokoladepynt etter ønske. 

(Denne skjønne sjokoladepynten har jeg kjøpt hos Meny.) 

 

 

Hvem har sagt at langpannekaker er tørre og kjedelige...?

Det er i hvert fall ikke denne kaken her! 

 

 

Utrolig myk og superdeilig sjokoladekake! 

 

 


Tips:

♥ Med kaffepulver mener jeg her frysetørket (instant) kaffepulver, f eks Nescafe. 

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å sikre at kaken blir myk og luftig, og ikke kompakt.  

♥ Dersom du synes at sjokoladekremen er for bløt, hjelper det å ha den en stund i kjøleskapet før du smører den over kaken.

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. De er også fine å fryse! 


 

Supre oppskrifter på sjokoladekake i langpanne får jeg aldri nok av!  Heart

Denne kan virkelig anbefales! 

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokoladekake i langpanne med kaffe
Ingredienser

Sjokoladekake med kaffe:
♥ 4 dl kokende vann
♥ 4 ts kaffepulver (se tips)
♥ 400 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 50 g kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 600 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller -pasta
♥ 3 dl seterrømme eller crème fraîche
♥ 2 ts natron
♥ 600 g hvetemel

Sjokoladekrem med kaffe:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 2 ss kakaopulver
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl sterk, avkjølt kaffe

Pynt:
♥ sjokoladepynt etter ønske

Fremgangsmåte

Sjokoladekake med kaffe:
Finn frem en middels stor kjele. Ha kokende vann og kaffepulver i kjelen og rør til kaffepulveret løser seg opp. Ha smør, kokesjokolade oppdelt i biter og kakaopulveret i kjelen. Varm opp på middels varme til smør og sjokolade smelter. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. 

Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt (eller vaniljepasta) i en stor bakebolle. Pisk blandingen til eggedosis. Tilsett seterrømme (eller crème fraîche) og natron og pisk blandingen jevn. Ha så i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet og bland raskt sammen til en klumpfri deig (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). La kaken bli kald i langpannen før du hvelver den ut og fjerner bakepapiret. 

Sjokoladekrem med kaffe: 
Smelt 100 g av smøret i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen.

Ha resterende 150 g smør i en bakebolle (smøret må være romtemperert og mykt). Tilsett kakaopulver og vaniljesukker og pisk dette inn i smøret. Tilsett så det avkjølte sjokoladesmøret og pisk dette godt inn i kremen.

Ha så melis i bakebollen, og pisk melisen inn i smørkremen, litt og litt om gangen. Spe med sterk, kald kaffe til du ser at sjokoladekremen har passe smørekonsistens (se tips).

Pynt:
Fordel den deilige sjokoladekremen over kaken i et tykt, jevnt lag. 

Del kaken i firkanter og pynt kakestykkene med sjokoladepynt etter ønske. 

Tips

♥ Med kaffepulver mener jeg her frysetørket (instant) kaffepulver, f eks Nescafe. 

♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å sikre at kaken blir myk og luftig, og ikke kompakt.  

♥ Dersom du synes at sjokoladekremen er for bløt, hjelper det å ha den en stund i kjøleskapet før du smører den over kaken.

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. De er også fine å fryse! 

Sesong
Allergier og preferanser

20 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.