
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Dette er en sånn skikkelig, skikkelig saftig DRØM av en sjokoladekake, som man bare må ha ett stykke til av..!
Kaffe i kake og glasur gir nydelig smak.
Bak denne kaken - og gled deg! 😋
Oppskriften passer til stor langpanne.
Ingredienser:
Sjokoladekake med kaffe:
♥ 4 dl kokende vann
♥ 4 ts kaffepulver (se tips)
♥ 400 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 50 g kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 600 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller -pasta
♥ 3 dl seterrømme eller crème fraîche
♥ 2 ts natron
♥ 600 g hvetemel
Sjokoladekrem med kaffe:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 2 ss kakaopulver
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl sterk, avkjølt kaffe
Pynt:
♥ sjokoladepynt etter ønske
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake med kaffe:
Finn frem en middels stor kjele. Ha kokende vann og kaffepulver i kjelen og rør til kaffepulveret løser seg opp.
Ha smør, kokesjokolade oppdelt i biter og kakaopulveret i kjelen.
Varm opp på middels varme til smør og sjokolade smelter.
Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen.
Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt (eller vaniljepasta) i en stor bakebolle.
Pisk blandingen til eggedosis. Tilsett seterrømme (eller crème fraîche) og natron og pisk blandingen jevn.
Ha så i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet og bland raskt sammen til en klumpfri deig (se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
La kaken bli kald i langpannen før du hvelver den ut og fjerner bakepapiret.
Sjokoladekrem med kaffe:
Smelt 100 g av smøret i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen.
Ha resterende 150 g smør i en bakebolle (smøret må være romtemperert og mykt). Tilsett kakaopulver og vaniljesukker og pisk dette inn i smøret. Tilsett så det avkjølte sjokoladesmøret og pisk dette inn i kremen.
Ha så melis i bakebollen, og pisk melisen inn i smørkremen, litt og litt om gangen. Spe med sterk, kald kaffe til du ser at sjokoladekremen har passe smørekonsistens (se tips).
Pynt:
Fordel den deilige sjokoladekremen over kaken i et tykt, jevnt lag.
Del kaken i firkanter og pynt kakestykkene med sjokoladepynt etter ønske.
(Denne skjønne sjokoladepynten har jeg kjøpt hos Meny.)
Hvem har sagt at langpannekaker er tørre og kjedelige...?
Det er i hvert fall ikke denne kaken her!
Utrolig myk og superdeilig sjokoladekake!
Tips:
♥ Med kaffepulver mener jeg her frysetørket (instant) kaffepulver, f eks Nescafe.
♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å sikre at kaken blir myk og luftig, og ikke kompakt.
♥ Dersom du synes at sjokoladekremen er for bløt, hjelper det å ha den en stund i kjøleskapet før du smører den over kaken.
♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. De er også fine å fryse!
♥
Supre oppskrifter på sjokoladekake i langpanne får jeg aldri nok av!
Denne kan virkelig anbefales!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake med kaffe:
♥ 4 dl kokende vann
♥ 4 ts kaffepulver (se tips)
♥ 400 g smør
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 50 g kakaopulver
♥ 4 egg
♥ 600 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt eller -pasta
♥ 3 dl seterrømme eller crème fraîche
♥ 2 ts natron
♥ 600 g hvetemel
Sjokoladekrem med kaffe:
♥ 250 g smør
♥ 50 g kokesjokolade
♥ 2 ss kakaopulver
♥ 4 ts vaniljesukker
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl sterk, avkjølt kaffe
Pynt:
♥ sjokoladepynt etter ønske
Sjokoladekake med kaffe:
Finn frem en middels stor kjele. Ha kokende vann og kaffepulver i kjelen og rør til kaffepulveret løser seg opp. Ha smør, kokesjokolade oppdelt i biter og kakaopulveret i kjelen. Varm opp på middels varme til smør og sjokolade smelter. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen.
Ha egg, sukker og vaniljeekstrakt (eller vaniljepasta) i en stor bakebolle. Pisk blandingen til eggedosis. Tilsett seterrømme (eller crème fraîche) og natron og pisk blandingen jevn. Ha så i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet og bland raskt sammen til en klumpfri deig (se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 25 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). La kaken bli kald i langpannen før du hvelver den ut og fjerner bakepapiret.
Sjokoladekrem med kaffe:
Smelt 100 g av smøret i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen.
Ha resterende 150 g smør i en bakebolle (smøret må være romtemperert og mykt). Tilsett kakaopulver og vaniljesukker og pisk dette inn i smøret. Tilsett så det avkjølte sjokoladesmøret og pisk dette godt inn i kremen.
Ha så melis i bakebollen, og pisk melisen inn i smørkremen, litt og litt om gangen. Spe med sterk, kald kaffe til du ser at sjokoladekremen har passe smørekonsistens (se tips).
Pynt:
Fordel den deilige sjokoladekremen over kaken i et tykt, jevnt lag.
Del kaken i firkanter og pynt kakestykkene med sjokoladepynt etter ønske.
♥ Med kaffepulver mener jeg her frysetørket (instant) kaffepulver, f eks Nescafe.
♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakedeigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Dette for å sikre at kaken blir myk og luftig, og ikke kompakt.
♥ Dersom du synes at sjokoladekremen er for bløt, hjelper det å ha den en stund i kjøleskapet før du smører den over kaken.
♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager dersom de pakkes inn i plast og oppbevares kjølig. De er også fine å fryse!
20 comments