
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hawaii-toast er det jeg vil kalle skikkelig retro-mat, som dessuten egner seg veldig godt som dagen derpå-mat... 😉
Opprinnelsen er ikke Hawaii, men Tyskland, og jeg husker faktisk denne toasten fra mine barndomsår i Hannover på 1970-tallet.
Hawaii-toast lages med ristet loff, som dekkes med kokt skinke, en ring ananas og ost, og som deretter grilles i ovnen til osten har smeltet. Av og til serveres toasten med rødt syltetøy eller et cocktailbær i midten av ananasringen (jeg liker toasten best uten).
Helt basic, men en klassiker som jeg synes er artig å hente frem igjen! 😄
Oppskriften nedenfor gir 4 stk toast.
Ingredienser:
♥ 4 skiver loff
♥ 4 ts smør (eller mild sennep)
♥ 8 skiver kokt skinke
♥ 4 ringer hermetisk ananas
♥ 4 - 8 store skiver ost (se tips).
Pynt:
♥ litt tørket oregano
Fremgangsmåte:
Rist loffskivene i brødrister.
Smør skivene med litt smør (eller eventuelt mild sennep), og dekk med skinke og ananas.
Legg på osten.
Ha toastskivene på en stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, eller til osten har smeltet.
Mmmm, nam! Noen dager er dette helt riktig...!
Dryss eventuelt over litt tørket oregano og server toasten varm og nystekt.
😋
Tips:
♥ Ideelt sett skal man bruke gulost med litt ekstra god smak og som smelter bra, slik som f eks Sveitserost, Emmentaler, Gruyère, Cheddar eller Raclette-ost. Jeg brukte her skivet Norvegia, som jo er veldig mild, men som også funket helt fint!
♥ Hawaii-toast bør serveres nylaget!
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 skiver loff
♥ 4 ts smør (eller mild sennep)
♥ 8 skiver kokt skinke
♥ 4 ringer hermetisk ananas
♥ 4 store skiver ost (se tips).
Pynt:
♥ litt tørket oregano
Rist loffskivene i brødrister.
Smør skivene med litt smør (eller eventuelt mild sennep), og dekk med skinke og ananas.
Legg på osten.
Ha toastskivene på en stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, eller til osten har smeltet.
Dryss eventuelt over litt tørket oregano og server toasten varm og nystekt.
♥ Ideelt sett skal man bruke gulost med litt ekstra god smak og som smelter bra, slik som f eks Sveitserost, Emmentaler, Gruyère, Cheddar eller Raclette-ost. Jeg brukte her skivet Norvegia, som jo er veldig mild, men som også funket helt fint!
♥ Hawaii-toast bør serveres nylaget!
6 comments