Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
"Enkle kransekakestenger" er veldig lettvinte å lage fordi de lages med ferdigkjøpt kransekakemasse - og de smaker kjempegodt!
Kakene er veldig fine å servere som tilbehør til is eller annen type dessert.
Kjekt å ha på lur i kakeboksen eller i fryseren!
Jeg har her laget klassiske kransekakestenger med melisglasur.

På noen av dem har jeg dyppet endene i smeltet sjokolade.

Jeg viser deg også hvordan du enkelt lager danske "kransekager" som har den karakteristiske, trekantede fasongen.

Oppskriften gir ca 40 stk (lag gjerne dobbel eller tredobbel porsjon :) ).
Ingredienser:
♥ 400 g kransekakemasse
Glasur:
♥ 1 stor eggehvite
♥ 2-3 dl melis
Fremgangsmåte:
Klassiske kransekakestenger:
Trill pølser av kransekakemassen (ca 1 cm i diameter). Del pølsen opp i ca 6 cm lange stenger.
Danske kransekager:
Trill fingertykke pølser av kransekakemassen (litt tykkere enn ovenfor). Del pølsene opp i ca 5 cm lange stenger.
Klem til på oversiden av pølsene, slik at de får trekantfasong.
Steking:
Legg stengene på bakepapirkledd stekeplate.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min (følg med, se tips).
Avkjøl kakene helt.

Klassiske, runde kransekakestenger

Trekantede kransekakestenger, som er typiske i Danmark.

Pynting:
Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur.
Ha melisglasuren i en sprøytepose.

Klipp et lite hull i enden og sprøyt glasur på hver kake.

Så lekkert....

La kakene stå til glasuren har stivnet.
Hvis du vil, kan du i tillegg dyppe endene i smeltet sjokolade. Legg dem på et brett dekket med bakepapir.

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Jeg lagde her dobbel porsjon - altså 2 ruller med ferdigkjøpt kransekakedeig og dobbel porsjon melisglasur.

Kjekt å lage litt ekstra når man først er i gang, særlig når de har så lang holdbarhet!

Tips:
♥ Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde! Stengene skal bare så vidt bli litt gyldne i kantene.
♥ Ikke bruk melisglasur laget på vann. Eggehviten gjør at melisglasuren stiver til, slik at pynten holder fasongen bedre og ikke blir klissete.
♥ Kransekakestengene holder seg gode og seige dersom du oppbevarer dem kjølig i en pose eller i en boks, og gjerne med en brødskive inni. Har du glasert kakene med melisglasur, er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Hvis du dypper dem i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet slik at sjokoladen blir klissete.
♥ Kransekakestenger er også veldig fine å fryse.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

400 g kransekakemasse
Glasur:
1 stor eggehvite
2-3 dl melis
Klassiske kransekakestenger:
Trill pølser av kransekakemassen (ca 1 cm i diameter). Del pølsen opp i ca 6 cm lange stenger.
Danske kransekager:
Trill fingertykke pølser av kransekakemassen (litt tykkere enn ovenfor). Del pølsene opp i ca 5 cm lange stenger.
Klem til på oversiden av pølsene, slik at de får trekantfasong.
Steking:
Legg stengene på bakepapirkledd stekeplate.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min (følg med, se tips). Avkjøl kakene helt.
Pynting:
Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en sprøytepose. Klipp et lite hull i enden og sprøyt glasur på hver kake. La kakene stå til glasuren har stivnet.
Hvis du vil, kan du i tillegg dyppe endene i smeltet sjokolade. Legg dem på et brett dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
♥ Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde! Stengene skal bare så vidt bli litt gyldne i kantene.
♥ Ikke bruk melisglasur laget på vann. Eggehviten gjør at melisglasuren stiver til, slik at pynten holder fasongen bedre og ikke blir klissete.
♥ Kransekakestengene holder seg gode og seige dersom du oppbevarer dem kjølig i en pose eller i en boks, og gjerne med en brødskive inni. Har du glasert kakene med melisglasur, er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Hvis du dypper dem i sjokolade, bør de oppbevares i kjøleskapet slik at sjokoladen blir klissete.
♥ Kransekakestenger er også veldig fine å fryse.
1 comment
Jeg leste et sted en…
Jeg leste et sted en anbefaling om å tilsette litt marsipan i deigen, men husker ikke hvor mye?
Add new comment