Fiken- og sjokoladekuler


"Fiken- og sjokoladekuler" er lekre konfektkuler som inneholder tørkede fiken, nøtter og sjokolade. Kulene rulles i perlesukker.

Oppskriften gir ca 25 stk.

Fiken- og sjokoladekuler
Ingredients

250 g tørkede fiken
250 g mandler
150 g melis
2 ts vaniljesukker
150 g kokesjokolade

Pynt:
perlesukker

Instructions

Ha tørkede fiken (se tips), nøtter, melis og vaniljesukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til alt blir til en jevn masse. Smelt sjokoladen (gjøres raskt i mikro eller over vannbad) og ha i. Kjør videre på full hastighet til massen begynner å samle seg. Dersom fikenmassen virker for tørr i konsistensen (den skal kunne klemmes sammen med hendene), tilsett 25 g ekstra smeltet sjokolade.

Rull fikenmassen til kuler som deretter rulles i perlesukker. Sett kjølig til kulene har stivnet.

Tips

Bruk helst myke fiken til disse kulene, ellers vil konfektmassen bli for smulete. Bløtlegg dem eventuelt en liten stund i kokende vann hvis de virker tørre.

Mandler kan byttes ut med hasselnøtter eller andre nøtter du liker. 

"Fikenkuler" oppbevares i tett boks med matpapir mellom lagene.

Se også oppskrift på "Fiken- og sjokoladekonfekt", som er basert på samme oppskrift.

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.