Fragilitékake

Fragilitékake
Ingredients

Kakebunner:
150 g marsipan
10 eggehviter
150 g melis

Mokkakrem:
150 g melis
0,5 dl kaffe
2 eggeplommer
1 ts vaniljesukker
300 g smør

Pynt:
3 ss sukker
100 g mandelflarn

Instructions

Kakebunner:
Rør marsipanen og 4 av eggehvitene sammen til en klumpfri masse (dette gjøres enklest i en food processor). Pisk de resterende 6 eggehvitene stive. Tilsett melisen forsiktig og bland deretter inn marsipanmassen.

Steking av kakebunnene:
Dekk en stekeplate med bakepapir. Smør deigen jevnt utover platen. Dryss over sukkeret og halvparten av mandelflarnene. Stek bunnen midt i ovnen ved 160°C i 40-50 min, til den er gylden. Avkjøl bunnen på platen til den er helt kald.

Mokkakrem:
Til mokkakremen kokes melis og kaffe opp i en liten kjele. Pisk eggeplommene i en bolle og tilsett den kokende kaffelaken. Pisk til blandingen er kald. Tilsett vaniljesukkeret og romtemperert, mykt smør. Pisk til kremen er lett og luftig (se tips).

Montering:
Skjær den kalde kakebunnen opp i 4 mindre firkanter. Løsne dem forsiktig fra bakepapiret. Bruk et lite kakefat og legg kakebunnene sammen med mokkakremen. Smør resten av mokkakremen rundt kanten på kaken og fest resten av mandelflarnene i mokkakremen langsmed kanten av kaken. Sett kaken kjølig frem til servering.

Tips

Synes du at mokkakremen blir for tynn i konsistensen, hjelper det å ha den en liten stund i kjøleskapet før du setter sammen kaken.

Av eggeplommene du får til overs kan du blant annet lage hjemmelaget iskrem eller for eksempel "Gullkake". Det er også mange eggeplommer (5 stk) i "Arne Brimis sjokoladekake" (se oppskrift på detsoteliv.no).

Cake category
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.