Havrekakor

Havrekakor
Ingredients

3 dl havregryn (små, lettkokte)
3 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1 ts natron
225 g smør

Instructions

Bland de tørre ingrediensene. Smuldre i mykt smør og kna deigen sammen til en smidig deig.

Kjevle ut deigen til en ca 0,5 cm tykk plate og skjær den i små firkanter (ca 3-4 cm i sidene). Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 12-15 min, eller til de er lett gyldne i kantene. Avkjøles litt på platen før de forsiktig flyttes over på en rist og avkjøles helt.

Tips

Kakene kan flyte litt utover under stekingen. Stek eventuelt en prøvekake, og kna inn litt mer mel i deigen dersom du vil at de skal flyte ut mindre.

"Havrekakor" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.