Kanel i svingene

Dette er vidunderlige gode kanelboller!

Gjærdeigen til Kanel i svingene inneholder en god del sukker, egg og smør - noe som gir helt spesielt myke og saftige boller! 

Oppskriften gir ca 30 boller.

Kanel i svingene
Ingredients

50 g gjær
5 dl H-melk
100 g smør
2 egg
200 g sukker
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel

Fyll:
50 g smør
4 ss kanel
4 ss sukker

Pynt:
5 dl melis
3 ss vann

Instructions

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (i underkant av 37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker, kardemomme og hvetemelet. Elt deigen godt (ca. 10 minutter med kjøkkenmaskin).

Hev deigen til lunt i 1 time.

Del deigen i 2 emner. Ha eventuelt litt ekstra mel på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver (ca. 25 x 40 cm).

Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel.

Rull leivene sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca. 2 cm tykke skiver. Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 20 minutter.

Stek bollene midt i ovnen ved 220 °C i ca 10 minutter. Avkjøl bollene helt før du pynter dem med litt tykk melisglasur.

Tips

Kanel i svingene er kjempefine å fryse uten melisglasur.

Hvis du fryser dem med glasur risikerer du at glasuren flasser litt av etter tiningen (men det gjør jo ikke så mye..).

Cake category
Season
Allergies and preferences

4 comments

At eg aldri lærer av de som lager oppskrift, igjen tilsette masse ekstra mel i en oppskrift som beregner alt for lite

Perfekt mengde mel, om man faktisk jobber med/elter deigen skikkelig. Fantastisk gode og saftige bollerp

Måsta bara tala om, att jag har bakat dom och har dom nu i frysen. Tog fram några till kaffet häromdagen, tinade dom och värmde dom 10 sek. i micron. Yammy! Så fantastiskt goda!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.