Karnevalboller

Karnevalboller
Ingredients

150 g smør
3 dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 500 g hvetemel

Fyll:
1 pk makronfyll (fra Freia)
3 ss kokende vann
- -
3 dl kremfløte

Pynt:
melisglasur laget av melis og vann
kokos + ønsket konditorfarge (se tips)

Instructions

Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til lunken (37°C). Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Bland så i hvetemelet til du får en smidig deig. Hev deigen i 45 minutter.

Kna sammen deigen og del den i 24 jevnstore emner. Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min.

Stekes midt i ovnen ved 250°C i 8-10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.

Før servering skjærer man av et lokk på bollene. Smør melisglasur på lokket og dypp lokket deretter i kokos som er farget med konditorfarge (se tips). La lokkene ligge å tørke i 15 min.

Rør sammen makronfyll med kokende vann. Hul ut den nedre delen av bollene noe og fyll hullet i hver av bollene med litt av makronfyllet. Topp med pisket krem og legg på de fargerike lokkene.

Tips

Makronfyllet kan alternativt fylles inn i bollene før steking.

Kokos farges enkelt i en liten, gjennomsiktig plastpose. Ha kokos i posen og drypp i dråper konditorfarge. Klem og rist på posen til kokosen er jevnt dekket med farge. Bollene på bildet er laget med ekstra sterk konditorfarge (fra Cacas som blant annet fås kjøpt i hobby- og noen kjøkkenutstyrsbutikker). Bruker du vanlig konditorfarge som fås kjøpt i matvarebutikkene blir fargen på kokosen en god del lysere.

Cake category
Season

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.