Krydderkake med fløte


Nydelig, saftig krydderkake!

Krydderkake med fløte
Ingredients

100 g smør
2,5 dl sukker
2 egg
1,5 dl matfløte
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts ingefær
1 ts muskat
1,5 ts nellik
1,5 ts kanel

Instructions

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel, bakepulver og krydder. Bland det tørre i smørkremen vekselsvis med fløten.

Ha deigen i en formkakeform (1,5 liter). Smør formen godt og ha helst bakepapir i bunnen av formen (hvis du ikke bruker bakepapir bør du i stedet smøre og drysse formen med brødrasp).

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 50-60 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Krydderkaken er holdbar om den pakkes inn i plast. Den er dessuten kjempefin å fryse.

Det er flere gode oppskrifter på krydderkake på detsoteliv.no. Se for eksempel "Krydderkake til gløgg", "Gammeldags krydderkake", "Krydderkake med olje" og "Prestefruens krydderkake". Søk etter "kydder" i navnefeltet på startsiden og se selv!

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.