Søt finale

Søt finale
Ingredienser

Bunn:
200 g søt havrekjeks (f.eks. Bixit)
100 g smør

Is:
3 eggeplommer
200 g sukker
100 g kremost (f.eks. Philadelfia)
3 dl kremfløte
3 eggehviter

Pynt:
300 g frossen skogsbærblanding
4 ss sukker

Fremgangsmåte

Knus kjeksen f.eks. i morter eller ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over. Bland kjeksen med smeltet smør. Trykk blandingen i bunnen på en godt smurt rund form (22 cm i diameter). (Det er ikke nødvendig å ha bakepapir i bunnen av formen.) Sett formen kaldt.

Visp tykk eggedosis av eggeplommer og sukker. Visp inn osten til jevn blanding. Pisk krem og rør inn i blandingen. Vend til slutt i stivpiskede eggehviter. Hell i kakeformen og frys kaken.

Før servering tas iskaken ut av formen og settes på et passende fat. La kaken tine i ca 15 minutter. Legg så oppå frosne bær og strø over sukker før servering.

Tips

Legg bærene helt frosne på kaken rett før servering eller sett kaken straks tilbake i fryseren etter at bærene er lagt på. Hvis bærene tiner på kaken vil de lage røde merker på den hvite isen. -Men iskaken smaker selvfølgelig like godt for det....

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.