Bjørnebæriskake

Bjørnebæriskake
Ingredienser

Mandelbunn:
3 eggehviter
150 g sukker
150 g mandler

Is:
3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
200 g frosne bjørnebær

Pynt:
10-12 frosne bjørnebær

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Mal mandlene og vend i. Ha i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha mandelbunnen tilbake i ren kakeform.

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Tin bjørnebærene og mos dem med en stavmikser. Press bjørnebærmassen godt gjennom en sikt, slik at alle frøene fjernes. Bland i eggedosisen. Pisk kremfløten til krem og vend i til slutt.

Hell ismassen i formen og frys kaken. Når kaken er frossen kan den enkelt tas ut av formen. Legg på frosne bjørnebær til pynt. Kaken må stå i romtemperatur i 15-20 min før servering.

Tips

Tin bjørnebærene over natten. Har du ikke tid til dette, kan bærene også tines raskt i mikroen eller i en liten kjele på svak varme.

Noter deg at kakeformen skal være helt ren når du har den stekte mandelbunnen tilbake i formen og heller ismassen over. Det er ikke nødvendig med papir eller smør i bunnen av formen, den frosne kaken løsner greit fra formen uansett.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.