Budapestrull (mørk)

Budapestrull (mørk)
Ingredienser

Rullekake:
5 eggehviter
3 dl sukker
150 g hasselnøtter
60 g hvetemel
2 ss kakao

Pynt:
35 g mandelspon

Fyll:
3 dl kremfløte
1 ss melis
1 boks hermetiske aprikoser

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Ha i sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til stiv marengs. Mal nøttene og bland med hvetemel og kakao. Rør dette inn i marengsen.

Fordel marengsdeigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over mandelspon. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min. Hvelv kaken på sukret kjøkkenhånkle, fjern bakepapiret og avkjøl med langpannen over.

Pisk kremfløten og melis til krem. Hakk godt avrente aprikoser og vend i kremen. Bre fyllet på kakebunnen og rull kaken forsiktig sammen fra langsiden. Renskjær kantene og sett kaken på et passende fat.

Tips

Mandelflarn kan byttes ut med 50 g Daimkuler (1/2 pk), hakket Daim eller 100 g finhakket kokesjokolade.

Pass på at kakebunnen er helt kald før du brer over kremfyllet, ellers vil kremen smelte.

Kaken smaker aller best samme dag!

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.