Havremakroner med sjokolade

Disse havremakronene er basert på en ordinær oppskrift på Havremakroner, men er gjort betydelig mer spennende ved hjelp av hakket sjokolade i deigen og smeltet sjokolade på toppen. 😉

Kjempegode å tygge på og faktisk nokså mettende, så de passer utmerket hvis du har lyst på noe søtt mellom måltidene. 😍

Oppskriften gir 30 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 175 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 4 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 50 g lys kokesjokolade

Pynt:
♥ 100 g lys kokesjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker, mel og havregryn i en bakebolle. Tilsett det avkjølte smøret og sammenpisket egg og rør sammen deigen. Ha til slutt i grovt hakket sjokolade. La deigen stå i kjøleskapet og svelle i 30 minutter.

Sett kaker med teskjeer på bakepapirkledd stekeplate. Ikke sett mer enn 10 stk på hver plate, for kakene flyter noe ut under steking.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter. Avkjøl til de er helt kalde.

 

 

Smelt sjokoladen til pynt og ringle over kakene (se tips).

 

 

Sett kakene kaldt til sjokoladen har stivnet. Kakene kan deretter legges i en kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakeboksen kan gjerne oppbevares i kjøleskapet hvis du har plass.

 

 

Kjempegode Havremakroner med sjokolade!  😍

 

 

Tips: 

♥ Sjokolade kan enten smeltes i en kopp i mikroen på full styrke i et par minutter, eller i vannbad. Ikke rør for mye og ikke la sjokoladen stå over varmen for lenge - da kan den korne seg og bli for hard til å kunne brukes.

♥ Ha den smeltede sjokoladen i en liten sprøytetut laget av dobbelt lag med matpapir. Sprøytetuten lager du ved å brette matpapiret i tre, slik at du får en spiss trakt. Fyll i sjokoladen og brett igjen på toppen. Klipp et lite hull i enden og sprøyt så sjokoladen på kakene.

 

 

Mmmm.... 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Havremakroner med sjokolade
Ingredienser

♥ 175 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 4 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 50 g lys kokesjokolade

Pynt:
♥ 100 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker, mel og havregryn i en bakebolle. Tilsett det avkjølte smøret og sammenpisket egg og rør sammen deigen. Ha til slutt i grovt hakket sjokolade. La deigen stå i kjøleskapet og svelle i 30 minutter.

Sett kaker med teskjeer på bakepapirkledd stekeplate. Ikke sett mer enn 10 stk på hver plate, for kakene flyter noe ut under steking.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter. Avkjøl til de er helt kalde.

Smelt sjokoladen til pynt og ringle over kakene (se tips). Sett kakene kaldt til sjokoladen har stivnet. Kakene kan deretter legges i en kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakeboksen kan gjerne oppbevares i kjøleskapet hvis du har plass.

Tips

♥ Sjokolade kan enten smeltes i en kopp i mikroen på full styrke i et par minutter, eller i vannbad. Ikke rør for mye og ikke la sjokoladen stå over varmen for lenge - da kan den korne seg og bli for hard til å kunne brukes.

♥ Ha den smeltede sjokoladen i en liten sprøytetut laget av dobbelt lag med matpapir. Sprøytetuten lager du ved å brette matpapiret i tre, slik at du får en spiss trakt. Fyll i sjokoladen og brett igjen på toppen. Klipp et lite hull i enden og sprøyt så sjokoladen på kakene.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.