Jordbærsuksess

Her har du en drøm av en kake!!

Jordbærsuksess er basert på den alltid populære Suksesskaken, som er en kjempedeilig mandelkake med eggekrem og mandelpynt.

Jordbærsuksess er i tillegg dekket med jordbær og jordbærgelé.

 

 

Se også oppskrift på Bringebærsuksess og Blåbærsuksess.

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 180 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 225 g smør

Pynt:
♥ 20 g mandelflak
♥ 1 kurv friske jordbær
♥ 1 pk jordbærgelé
♥ 2,5 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs.

Mal mandlene og bland inn bakepulveret. Vend dette deretter sammen med marengsen så du får en tykk mandeldeig. 

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

 

 

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og fest den godt rundt kaken på fatet.

Det går også an å la kaken bli værende i formen, men da blir det litt mer kronglete å få den ferdige kaken over på et kakefat.


Suksesskrem:

Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøles til den er romtemperert.

Pisk deretter inn mykt, romtemperert smør.  

 

 

Fordel kremen over kaken i formen. Sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet.

 


Jordbærlokk:

Dryss mandelflak over kaken.

 

 

Fordel rensede og oppdelte jordbær over kaken.

 

 

Kok opp vann og løs opp jordbærgeléen i vannet. Avkjøl til geléblandingen er helt kald, men ikke stivnet (se tips).

 

 

Ha geléen forsiktig over jordbærene og sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet.

 

 

Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.

 

 

 

Utrolig nydelig kake! 

 

 

Tips:

♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen. 

♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter. Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet. 

♥ Friske jordbær blir finest på kaken, men du kan også bruke frosne. Da blir kaken litt mer rennende, men like god!

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen, ellers vil geléen renne ut gjennom sprekkene mellom kaken og formen.

♥ Det er viktig at geléen er helt kald før du heller den over jordbærene, ellers smelter suksesskremen. Du trenger ikke å bruke all geléen, det ser ofte finest ut hvis jordbærene bare såvidt dekkes og blir blanke.

 

 

Jordbærsuksess blir alltid en av de mest populære kakene på kakebordet! 

 

 

Nyyyyt!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥

Jordbærsuksess
Ingredienser

Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler
0,5 ts bakepulver

Suksesskrem:
6 eggeplommer
180 g sukker
1,5 dl kremfløte
1,5 ts vaniljesukker
225 g smør

Pynt:
20 g mandelflak
1 kurv friske jordbær
1 pk jordbærgelé
2,5 dl vann

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Mal mandlene og bland inn bakepulveret. Vend dette deretter sammen med marengsen så du får en tykk mandeldeig. 

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og fest den godt rundt kaken på fatet. Det går også an å la kaken bli værende i formen, men da blir det litt mer kronglete å få den ferdige kaken over på et kakefat.

Suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøles til den er romtemperert.

Pisk deretter inn mykt, romtemperert smør.  

Fordel kremen over kaken i formen. Sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet.

Jordbærlokk:
Dryss mandelflak over kaken. Fordel rensede og oppdelte jordbær over kaken.

Kok opp vann og løs opp jordbærgeléen i vannet. Avkjøl til geléblandingen er helt kald, men ikke stivnet (se tips).

Ha geléen forsiktig over jordbærene og sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet.

Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.

Tips

♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent. Merk at kremen må koke en stund mens du visper (ca. 30 sekunder), slik at den blir merkbart tykkere i konsistensen. 

♥ For å unngå at den gule kremen blir for tynn i konsistensen, er det viktig at du avkjøler den kokte kremen til romtemperatur før du pisker inn mykt smør i klatter. Den gule kremen vil tykne ytterligere når kaken står i kjøleskapet. 

♥ Friske jordbær blir finest på kaken, men du kan også bruke frosne. Da blir kaken litt mer rennende, men like god!

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen, ellers vil geléen renne ut gjennom sprekkene mellom kaken og formen.

♥ Det er viktig at geléen er helt kald før du heller den over jordbærene, ellers smelter suksesskremen. Du trenger ikke å bruke all geléen, det ser ofte finest ut hvis jordbærene bare såvidt dekkes og blir blanke.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.