Kafferuter

Kafferuter
Ingredienser

175 g smør
4 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl yoghurt naturell
2 ss pulverkaffe
2 ss kokende vann

Glasur:
50 g smør
1 ss pulverkaffe
2 ss kokende vann
ca 3,5 dl melis

Pynt:
mokkabønner (f.eks. Nidar) eller
mørke sjokoladehjerter

Fremgangsmåte

Pisk sammen mykt smør og sukker (det er mye sukker i forhold til smør, så du får en nokså kornete smørkrem). Skill eggene. Ha en eggeplomme av gangen i smørkremen under pisking.

Løs opp kaffepulver i kokende vann og avkjøl noe. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør det tørre inn i deigen vekselsvis med yoghurt og avkjølt kaffe.

Pisk eggehvitene stive. Ha halvparten i deigen og rør godt. Resten av eggehvitene vendes forsiktig inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 40-45 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Løs opp kaffepulver i kokende vann og ha i smøret. Tilsett melis og rør godt til du får en glatt og klumpfri glasur. Avkjøl glasuren til du får passe smørekonsistens. Smør glasuren over kaken. Del kaken opp i biter og pynt hver kakebit med en mokkabønne eller et sjokoladehjerte.

Tips

Jeg bruker alltid koffeinfri kaffe i kaker. Da kan man nyte flere kakestykker på ettermiddag og kveld, selv om man er ømfintlig for koffein!

Jeg pleier å pynte halvparten av kakebitene med mørke sjokoladehjerter og halvparten med mokkabønner. Det ser veldig fint ut sammen på kakefatet!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.