Jordbæriskake på sjokoladebunn

Jordbæriskake på sjokoladebunn
Ingredienser

Sjokoladebunn:
2 egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
75 g smør

Is:
3 eggeplommer
2 dl melis
400 g frosne jordbær (gjerne opptint)
2 plater gelatin
3 dl kremfløte

Pynt:
mørke sjokoladehjerter

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl. Visp raskt sammen egg og sukker (ikke pisk eggedosis!). Bland i smøret og det tørre og rør til en jevn deig. Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 15 - 20 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha kakebunnen tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og melis lyst. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 10 min. Tin jordbærene (gjerne i mikro) og mos dem med en stavmikser. Varm opp jordbærmosen til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og løs opp i den varme jordbærmosen. Avkjøl og bland så med eggedosisen. Pisk kremfløten til krem og rør i (bruk stålvisp så blandingen blir helt jevnt blandet). Hell isblandingen i formen og sett kaken i fryseren.

Pynt den frosne kaken med sjokoladehjerter. Kaken må tine i ca 20 min før servering.

Tips

Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i den rene kakeformen som sjokoladebunnen skal settes i. Den frosne kaken løsner lett fra formen uansett.

Gelatinen gjør at isen holder fasongen, selv om den står i romtemperatur en stund. Hvis du ikke synes at detter er så viktig, kan du bare sløyfe gelatinen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.