Smørpletter

Smørpletter
Ingredienser

500 g hvetemel
150 g melis
350 g smør

Fremgangsmåte

Bland mel og melis. Tilsett mykt smør og kna sammen deigen.

Form ruller på ca 4 cm i diameter. La deigrullene stå kaldt til de blir harde (ca 2 timer).

Skjær rullene opp i skiver på ca 0,4 cm med en skarp kniv og ha dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 min. Kakene skal være lyse med litt farge i kantene. Avkjøl på rist.

Tips

Oppbevar kakene i tett kakeboks.

Hvis du vil kan du variere kakene ved å trykke en hasselnøtt eller en skåldet mandel på hver kake før steking. Du kan også variere med å strø over litt hvit eller farget perlesukker før steking. Du kan også lage forskjellige fasonger ved å forme noen ruller som firkanter eller som trekanter. Bruk fantasien!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.