Lisa Berglunds vaniljesmåkaker


"Lisa Berglunds vaniljesmåkaker" stammer fra Sverige og er noen vidunderlige mørdeigskaker smaksatt med MYE vaniljesukker. Ja, faktisk sjokkerende 20 ss vaniljesukker er det i denne deigen!! (Og du må IKKE finne på å redusere mengden, for den er både nøye uttenkt og utprøvd!) Kakene ser enkle ut, men smaken er uforglemmelig!

Oppskriften gir ca. 100 stk.

Lisa Berglunds vaniljesmåkaker
Ingredienser

250 g sukker
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
20 ss vaniljesukker
250 g smør
2 egg

Fremgangsmåte

Bland det tørre godt. Smuldre i mykt smør. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen.

Form deigen til ruller på ca 3 cm i diameter. Sett rullene i kjøleskapet i 30 min. Skjær rullene i skiver (ca 0,5 cm i tykkelse) med en skarp kniv og legg skivene på bakepapirkledde stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min, til de er lett gyldne i kantene. Avkjøl kakene litt på platen før du forsiktig flytter dem over på rist ved hjelp av en stekespade. La de bli helt kalde før du har dem i en tettsluttet kakeboks.

Tips

Som sagt innledningsvis: Ikke reduser mengden vaniljesukker, selv om mengden er sjokkerende. Smaken på vaniljesukker er egentlig ikke så veldig mye sterkere enn melis!

Småkakene holder seg lenge i en tettsluttet kakeboks. Se også oppskrift på "Vaniljekaker".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.