Gulrotkake med nøtter

Gulrotkake med nøtter
Ingredienser

200 g smør
3 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
100 g hasselnøtter
6 dl finrevet gulrot

Glasur:
125 g kremost
75 g smør
250 g melis
2 ts vaniljesukker

Pynt:
50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Rør mykt smør og sukker luftig. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen hvetemel, natron, kanel og vaniljesukker. Ha det tørre i smørkremen. Bland i hakkede nøtter. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20X30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen smør og litt melis til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken og dryss over hakkede nøtter. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem og nøtter. Ostekremen gjør kaken litt klissete med det samme. Jeg pleier å dele kaken forsiktig i biter og så sette kakestykkene i kjøleskapet til ostekremen har stivnet noe. Så har jeg stykkene forsiktig i en fryseboks (ikke oppå hverandre) eller i fryseposer. Når kaken er frossen kan du stable kakestykkene oppå hverandre som du ønsker.

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.