Pærekake i langpanne


Her har du oppskriften på en veldig enkel og veldig god langpannekake. Kaken er dekket med pæreskiver og perlesukker.

Oppskriften er til liten langpanne.

Pærekake i langpanne
Ingredienser

3 egg
3 dl sukker
100 g smør
1,5 dl melk
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Fyll:
5-7 pærer (avhengig av størrelse)

Pynt:
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Skrell pærene og del dem i pene skiver. Legg pæreskivene pent oppå kaken. Dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake slik at pærene vender opp og del kaken i passe store firkanter.

Tips

Du kan også lage kaken med hermetiske pærer. Beregn 2 store bokser à ca 460 g pærer uten lake.

Kaken er kjempefin å fryse!

Dobbel porsjon passer til stor langpanne (ca. 30x40 cm).

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.