Vegaboller

Vegaboller
Ingredienser

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1 egg
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
ca 1,5 liter hvetemel

Fyll:
75 g smør
1 dl sukker
2 ts kanel

Pensling:
1 egg

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, kardemomme og sammenpisket egg. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 1 time.

Bland imens sammen alle ingrediensene til fyllet.

Del den ferdighevete deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver på ca 20x40 cm. Smør på kanelfyllet. Rull leivene sammen fra langsiden. Skjær hver av rullene i ca 15 skiver som er 2-3 cm tykke. Trykk hver skive ned på midten med skaftet på en kniv, slik at bollene "sprekker" på hver side av kløften. Sett bollene på bakepapirkledde stekeplater.

Etterhev bollene i 30 min. Pisk sammen egget med en gaffel og pensle de etterhevede bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min.

Tips

Kløften midt på bollene har en tendens til å bli litt skjev eller å forsvinne under heving. Trykk gjerne ned med kniven en gang til etter etterhevingen for å markere den. NB! Skjeve boller smaker like godt!!!!

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.