Espressokake

Espressokake
Ingredienser

175 g smør
3,5 dl sukker
4 egg (størrelse M)
2 ss lys sirup
3 dl hvetemel
1 dl kakao
3 ts espressopulver

Pynt:
1 dl kremfløte
mokkabønner
litt espressopulver

Fremgangsmåte

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn ett egg om gangen. Smelt sirupen så vidt og rør i (se tips). Sikt i det tørre.

Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-40 min. Kaken skal fortsatt være litt fuktig i midten. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Slik er kaken holdbar lenge i kjøleskapet hvis du pakker den inn i plast. Du kan eventuelt også pynte kaken med pisket krem, noen mokkabønner og et lite dryss med espressopulver.

Tips

Det er lettere å måle opp sirupsmengden hvis du varmer opp sirupen litt først. Sett hele sirupsboksen i mikroen noen sekunder (ikke hvis den er av aluminium), eller ta ut litt sirup i en liten kjele og varm opp. Overflødig sirup kan du ha tilbake i sirupsboksen.

Det er viktig at du ikke steker kaken for lenge. Den skal ikke være tørr, men litt fuktig i konsistensen.

Kaken er holdbar i seg selv, men pynter du den med krem, vil holdbarheten bli redusert fordi kremen kan bli sur etter noen dager.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.