Amerikansk nøttestang

Amerikansk nøttestang
Ingredienser

5 plater butterdeig (1 pk)
5 ss lønnesirup

Nøttefyll:
50 g mandler
50 g hasselnøtter
50 g valnøtter
50 g peanøtter
50 g pistasjnøtter

Pynt:
5 ts perlesukker
5 ss lønnesirup

Fremgangsmåte

Hakk nøttene svært grovt (se tips).

Tin butterdeigsplatene. Legg dem på bakepapirkledde stekeplater. Press butterdeigsplatene litt ned i midten med fingrene, slik at du får en kant på ca 1 cm rundt hver plate. Pensle platene med lønnesirup. Fordel nøttene i midten på butterdeigsplatene og dryss over perlesukker.

Stek platene midt i ovnen ved 225°C i 15 min. Pensle over mer lønnesirup mens de er varme, slik at de blir blanke og klissete. Del hver plate i tre biter.

Spises varme og rykende ferske!

Tips

Lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene (se etter flasker med ”Maple Sirup”).

Merk at nøttene bare så vidt skal hakkes opp. Det kan godt være en del hele nøtter innimellom – det ser både dekorativt og flott ut!

Bruk kun usaltede nøtter! Usaltede peanøtter og pistasjnøtter fås kjøpt i mange matvarebutikker, helsekostbutikker og innvandrerbutikker.

Jeg pleier å servere "Amerikansk nøttestang" i porsjonsstykker. Vil du heller ha en lang nøttestang å servere, kan du skjøte sammen to eller tre butterdeigsplater til en lengre stang.

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.