Blåbærmuffins med smuldretopping

Disse blåbærmuffinsene er helt spesielt gode!

Muffinsene blir kjempesaftige fordi det er rømme i deigen. På toppen er muffinsene dekket med en smuldredeig med smak av vanilje.

Oppskriften gir 12 høye og flotte muffins.

 

Ingredienser: 

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 120 g sukker
♥ 125 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 1,5 dl lettrømme
♥ 1 egg
♥ 2 dl blåbær
♥ 2 ss hvetemel

Smuldretopping:
♥ 40 g smør
♥ 40 g sukker
♥ 40 g hvetemel
♥ 1 ss vaniljesukker

 

Fremgangsmåte: 

Bland mel, bakepulver og sukker i en bakebolle.

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og bland i melken. Ha deretter rømmen i smørmelken og så lettpisket egg.

Ha hele blandingen i bakebollen med det tørre i. Bland deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig).

Bland rensede blåbær med 2 ss hvetemel slik at bærene blir godt dekket med mel. Vend dette så forsiktig i deigen.
 

Smuldretopping: 

Smelt smøret til toppingen i en liten kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland sammen til en smuldrete deig.

Sett papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene.

Fordel deretter smuldretoppingen på toppen av hver muffins.

Stek muffinsene på brett midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter.

La muffinsene avkjøles litt før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

 

 

Tips: 

♥ Muffinsbrett er nødvendig hvis du vil ha store muffins, ellers vil deigen flyte utover kanten på formene. Bruker du muffinsbrett og lager 12 muffins, vil deigen heve seg godt over kanten på papirformene.

♥ Har du ikke muffinsbrett, må du bruke doble papirformer og lage flere, små muffins. Ikke fyll formen mer enn 3/4 fulle, og reduser steketiden til 15–20 minutter.

♥ Muffinsene er fine å fryse!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Blåbærmuffins med smuldretopping
Ingredienser

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ 120 g sukker
♥ 125 g smør
♥ 1 dl melk
♥ 1,5 dl lettrømme
♥ 1 egg
♥ 2 dl blåbær
♥ 2 ss hvetemel

Smuldretopping:
♥ 40 g smør
♥ 40 g sukker
♥ 40 g hvetemel
♥ 1 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver og sukker i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og bland i melken. Ha deretter rømmen i smørmelken og så lettpisket egg. Ha hele blandingen i bakebollen med det tørre i. Bland deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig).

Bland rensede blåbær med 2 ss hvetemel slik at bærene blir godt dekket med mel. Vend dette så forsiktig i deigen.

Smuldretopping: 
Smelt smøret til toppingen i en liten kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland sammen til en smuldrete deig.

Sett papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i muffinsformene. Fordel deretter smuldretoppingen på toppen av hver muffins.

Stek muffinsene på brett midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter.

La muffinsene avkjøles litt før de forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.

Tips

♥ Muffinsbrett er nødvendig hvis du vil ha store muffins, ellers vil deigen flyte utover kanten på formene. Bruker du muffinsbrett og lager 12 muffins, vil deigen heve seg godt over kanten på papirformene.

♥ Har du ikke muffinsbrett, må du bruke doble papirformer og lage flere, små muffins. Ikke fyll formen mer enn 3/4 fulle, og reduser steketiden til 15–20 minutter.

♥ Muffinsene er fine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 comments

Veldig gode! Brukte frosne bringebær. Satt opp ovns temperaturen til 200grader på slutten for å gi dem farge på toppen. (+ 5 minutter ekstra steketid)
Veldig gode og møre!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.