Café sjokoladeruter

Café sjokoladeruter
Ingredienser

300 g smør
3,5 dl sukker
4 egg
2 dl hvetemel
5 ss kakao
1,5 ts bakepulver

Pynt:
50 g melkesjokolade
50 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (ikke pisk eggedosis). Rør inn smøret. Sikt i det tørre.

Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca 15 min. Avkjøl i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Smelt melkesjokoladen over vannbad eller i mikro. Avkjøl litt og ha i en liten plastpose eller sprøyte laget av matpapir. Sprøyt sjokoladen utover kaken i ujevnt mønster. Gjenta med den hvite sjokoladen. La kaken stå en stund til sjokoladepynten har festet seg. Del kaken opp i ruter.

Tips

"Café sjokoladeruter" passer fint til frysing.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.