Fylte dadler med konjakkmarsipan

Min mors favorittkonfekt til jul! Store, saftige dadler fylt med konjakkmarsipan!

Fylte dadler er enkle å lage, og nydelige!

Oppskriften gir 20 stk.

Fylte dadler med konjakkmarsipan
Ingredienser

20 store dadler (se tips)

250 g marsipan
4-5 ss konjakk

Pynt:
farget kakestrøssel

Fremgangsmåte

Kna konjakk inn i marsipanen slik at den blir klissete (foruten å gi deilig smak, gjør dette også at kakestrøsselet fester seg skikkelig). Del marsipanen opp i 20 biter og trill dem til ovale kuler.

Ha kakestrøssel i en liten, flat suppebolle eller lignende.

Bruk en spiss liten kniv og snitt opp hver daddel. Fjern stenene forsiktig. Stikk en marsipankule i hver daddel og klem godt sammen. Press marsipansiden på hver daddel ned i bollen med kakestrøssel.

Tips

Konfekten blir ekstra god hvis du bruker såkalt råmarsipan. Dette fås kjøpt i mange velassorterte matvarebutikker, særlig rundt juletider. Se f.eks. etter "Ekte marsipan" fra Odense (lilla pakning).

Alternativ pynt kan være å dyppe den ene halvdelen av de fylte dadlene i smeltet kokesjokolade. Beregn da 100 g kokesjokolade til denne porsjonen.

Bruk dadler som man kjøper i løsvekt og som har ”tørr” overflate. Dadler som kjøpes innpakket er gjerne tilsatt glukose, som gjør dem veldig klissete.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.