Marsipan- og nougatkonfekt

Marsipan- og nougatkonfekt
Ingredients

200 g marsipan
200 g nougat (se tips)

Pynt:
50 g hvit sjokolade

Instructions

Kjevle eller trykk marsipanen ut til i underkant av 1 cm tykkelse. Skjær nougaten i skiver på i underkant av 1 cm tykkelse og legg oppå marsipanen. Trykk ut små figurer (hjerter, stjerner, rundinger) eller skjær opp i små firkanter eller trekanter (da får du mindre "avfall").

Legg bitene ved siden av hverandre på et brett dekket med matpapir. Smelt den hvite sjokoladen (over vannbad eller i mikro). Ha sjokoladen i et lite kremmerhus laget av matpapir. Klipp et bittelite hull i den ene enden og ringle sjokoladen over konfekten. Sett kaldt til sjokoladen har stivnet.

Tips

Bruk for eksempel 1 pk (200 g) hasselnøttnougat fra Anthon Berg.

Konfekten blir ekstra god hvis du bruker såkalt råmarsipan. Dette fås kjøpt i mange velassorterte matvarebutikker, særlig rundt juletider. Se f.eks. etter "Ekte marsipan" fra Odense (lilla pakning).

Oppbevares kjølig i en liten kakeboks med matpapir mellom lagene.

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.