Stikkelsbærkake med nøttelokk


Her har du en lekker formkake med stikkelsbær i deigen og smakfullt nøttelokk på toppen. Du kan bruke grønne stikkelsbær eller røde som på bildet.

Se også oppskrift på "Rabarbrakake med nøttelokk".

Stikkelsbærkake med nøttelokk
Ingredienser

75 g smør
3 egg
3 dl sukker
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1,5 dl kaffefløte
200 g stikkelsbær

Nøtteglasur:
100 g smør
150 g hasselnøtter
1 dl sukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret til kakerøren. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i smøret og kaffefløte. Sikt i det tørre. Rens stikkelsbærene og del dem i to. Vend dem inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i 45 min.

Lag i mens nøtteglasuren: Smelt smøret i en liten kjele. Rør i smøret og hakkede nøtter (hakkes gjerne i food processor).

Når kaken har stekt i 45 min, tas den ut av ovnen. Skru opp varmen på ovnen til 200°C. Fordel nøtteglasuren jevnt utover på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i ovnen, men på midterste rille denne gangen. Stek kaken videre i ca 10-15 min.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen. Løsne den så fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og dra av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Tips

Kaken er holdbar i flere dager hvis den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet. Den er også fin å fryse!

Kakekategori
Sesong

1 comment

Bakte din stikkelsbærkake med nøttelokk i dag. Jeg byttet ut vanlig sukker med kokosblomstsukker og hvetemel med spelt. Kaken smakte aldeles nydelig! Den blir garantert laget flere ganger.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.