Rice Krispie Treats

Rice Krispie Treats
Ingredienser

50 g smør
250 g marshmallows (ca 40 stk)
1/2 ts vaniljeessens
1,5 liter Rice Krispies (se tips)

Fremgangsmåte

Smør og marshmallows smeltes sammen til en tykk, klissete masse.

Dette kan enten gjøres i en tykkbunnet kjele på svak varme. Vær da oppmerksom på at det tar nokså lang tid før marshmallowsen er helt smeltet, så vær tålmodig. Rør ofte i massen, gjerne med en treskje.

Et enklere alternativ er å smelte smør og marshmallows i mikro. Bruk da en stor skål eller liknende som tåler mikrobølgeovn. Smelt først smøret. Ha i marshmallows og rør til de blir godt dekket med smør. Ha skålen tilbake i mikrobølgeovnen, og sett på full styrke i 45 sek av gangen og rør litt i massen mellom hver gang. Gjenta til massen er helt smeltet. Samlet tid er ca 2 - 3 minutter.

Når du har fått smeltet marshmallowsen rører du inn vaniljeessens og deretter Rice Krispies i flere porsjoner. Bruk en skje og rør, slik at grynene blir godt dekket av den klissete massen.

Press massen utover i en liten langpanne (ca 20x30 cm), som er godt smurt med smør. Bruk baksiden av en skje til å presse massen godt ut i sidene og jevne til overflaten. Bruk eventuelt også fingrene til å trykke blandingen godt sammen. Sett formen kjølig til massen har stivnet helt (enten i kjøleskap eller i fryseren).

Vipp hele den stive marshmallowsblokken ut av formen med en kniv. Skjær blokken opp i firkanter (bruk en stor og skarp kniv til dette).

Oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Tips

Kelloggs Rice Krispies fås blant annet kjøpt hos ICA. Det går også an å bruke Kelloggs Rice Krispies Multigrain, som er en fullkornsvariant av Kelloggs Rice Krispies. Jeg brukte det da jeg lagde kakene å bildet og resultatet ble kjempegodt!

Se også oppskrift på "Krispibiter" og på "Mallow Bars", som lages med vanlig puffet ris, og som derfor i stedet får en myk konsistens.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 comments

Hei Kristine.
Tror du jeg kan bruke marshmallowfluff isteden for å lage marshmallow blandingen fra bunn?
Mvh Cecilie

Hei. Blir disse rice krispiesene såpass myke at det går an å forme de til figurer? F.eks. som en sko eller et hode?
Mvh Lene

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.