Prinsesseruter

Prinsesseruter
Ingredienser

200 g smør
2,5 dl sukker
1 egg
5 eggeplommer
0,5 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel

Marengstopping:
5 eggehviter
1,5 dl sukker

Pynt:
50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Pisk luftig smørkrem av smør og sukker. Pisk inn det hele egget og eggeplommene, en av gangen. Sikt sammen mel og bakepulver og bland inn i deigen. Fordel deigen utover i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30X40 cm).

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Fordel marengsen over deigen i langpannen. Strø over grovt hakkede hasselnøtter.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca 25 min. Avkjøl kaken helt i langpannen. Løft kaken forsiktig ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Del kaken opp i avlange ruter.

Tips

"Prinsesseruter" smaker godt ved siden av bær eller hermetisk frukt og pisket krem.

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.