Juleegg

Juleegg
Ingredienser

200 g rød marsipan

Pynt:
100 g kokesjokolade
sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte

Del marsipanen opp i biter og form små egg.

Ha et stykke matpapir på et brett som passer i kjøleskapet. Ha sjokoladestrøssel i en flat suppebolle e.l. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikro.

Dypp den butte enden på eggene i den smeltede sjokoladen. Klem enden på eggene deretter i sjokoladestrøssel.

Legg marsipaneggene på brettet og sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Marsipaneggene er ekstra enkle å lage hvis du kjøper ferdigfarget festmarsipan fra Odense (selges med rødfarget marsipan ved juletider). Alternativt kan du farge vanlig hvit marsipan med rød konditorfarge.

Oppbevar marsipanen i en tettsluttet, liten kakeboks med matpapir mellom lagene.

Se også "Påskeegg".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.