Nøtteformkake

Nøtteformkake
Ingredienser

3 egg
2 dl sukker
0,5 dl melk
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
200 g hasselnøtter

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn melken. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett. Bland til slutt inn malte hasselnøtter.

Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform som rommer ca 1 liter. Stek formkaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt - steketiden kan variere alt etter hvilken type form du bruker.

Avkjøl kaken i noen minutter i formen før den forsiktig hvelves ut og avkjøles helt. Sikt over melis rett før servering.

Tips

Kaken holder seg myk i flere dager dersom den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

Kaken kan også stekes i rund form (22 cm i diameter) og brukes som kakebunn. Dekk bunnen med godt avrent hermetisk frukt og pisket krem.

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.