Bursdagskake

Bursdagskake
Ingredienser

300 g smør
500 g sukker
4 store egg
7 dl kulturmelk
2 dl kakao
4 ss vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
2 ts natron
500 g hvetemel

Glasur:
50 g smør
1 dl sterk kaffe
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
500 g melis

Pynt:
seigmenn e.l.

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Ha dette i en stor bakebolle. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha det tørre og kulturmelk vekselsvis i deigen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langapanne (ca 30x40 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Rør inn kakao, vaniljesukker, kaffe og melis. Avkjøl glasuren til den har passe smørekonsistens. Bre den så over kaken i et jevnt lag.

Del kaken opp i passe store stykker som pyntes med seigmenn, non-stop, bamsemums, eller det du måtte ønske.

Tips

Kakestykkene egner seg kjempegodt til å fryses. Et godt tips er å la kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer. Da unngår du glasursøl!

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 comment

Hei!

4ss vaniljesukker stemmer det? Høres mye ut, men kan jo stemme. Ville bare sjekke.
Håper på svar!

Mvh Vivi Andersen

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.