Crème fraîche-vafler

Crème fraîche-vafler er nydelige og originale vafler, som ikke inneholder egg. Crème fraîche-vafler er basert på en gammel norsk oppskrift og ligner litt på Rømmevafler i smak og konsistens. Vaflene blir fete og sprø, og smaker nydelig med sukkerdryss. Eller prøv de med tyttebær- eller multesyltetøy - det er også utrolig godt!

Oppskriften gir 10 plater.

Crème fraîche-vafler
Ingredienser

115 g smør
50 g sukker
6 dl crème fraîche
225 g hvetemel
3 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland med sukker og crème fraîche. Ha i hvetemelet og rør med en stålvisp til deigen er klumpfri. Ha til slutt i kaldt vann og rør deigen glatt.

Stek vafler i vaffeljern til de er gyldne. Pass på å ikke ha for sterk varme. Deigen er tykk i konsistensen, men vil smelte og bre seg utover i vaffeljernet under stekingen. Avkjøl vaflene på rist.

Serveres nystekte!

Tips

6 dl crème fraîche tilsvarer 2 pk fra Tine.

Merk at vaflene er nokså fete i seg selv, og du trenger derfor ikke særlig med smør til stekingen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.