Charlottekaker

Charlottekaker
Ingredients

250 g smør
250 g sukker
4 egg
350 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts sitronessens

Instructions

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene. Pisk eggeplommene inn i smørkremen, én om gangen. Bland inn sitronessens. Sikt deretter i potetmel og bakepulver. Pisk eggehvitene stive og vend sakte og forsiktig inn i deigen til slutt.

Fyll deigen i smurte sandkakeformer (se tips) ved hjelp av to spiseskjeer. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min. Kakene skal være gjennomstekte, men fortsatt være lyse i fargen.

La kakene avkjøles i noen minutter før de forsiktige hvelves ut av sandkakeformene og avkjøles helt.

Tips

Formfett på sprayboks er ypperlig til å smøre sandkakeformene med; formene blir godt dekket, men uten at fettlaget blir for tykt.

Merk at kakene blir veldig myke og litt porøse i konsistensen. Dette skyldes som sagt at deigen kun inneholder potetmel og ikke noe hvetemel. Dette gjør at kakene lett kan miste fasongen dersom de stables oppå hverandre. Dersom kakene skal oppbevares i noen dager, er det best å ha dem utover et brett eller lignende og pakke brettet godt inn i plast (bruk gjerne 2-4 store plastikposer). Alternativt kan kakene fryses.

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.