Sitronmuffins med mandler

Sitronmuffins med mandler
Ingredienser

150 g smør
150 g sukker
2 egg
1 sitron
1 ts bakepulver
175 g hvetemel
50 g mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland inn i deigen. Rør deretter i presset saft og finrevet skall fra sitronen (se tips). Hakk mandlene og bland inn i deigen til slutt.

Fyll deigen i papirformer (bruk gjerne muffinsbrett, se tips) ved hjelp av to spiseskjeer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i 15 min.

Tips

Det er lurt å blande det tørre i smørkremen før du rører i sitronsaft og -skall, ellers har deigen lett for å skille seg.

Muffinsene får finest fasong dersom du har papirformene i et muffinsbrett. Har du ikke et slikt brett, bør du bruke doble papirformer og passe på at du ikke fyller formene for fulle.

Se også oppskrift på "Sitronmuffins".

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.