Langpannekake med sjokolade og nøtter

Langpannekake med sjokolade og nøtter
Ingredienser

300 g smør
3 dl sukker
5 store egg
7 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
4 ss kakao
2 dl surmelk
100 g kokesjokolade
100 g mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel, bakepulver og kakao og bland inn i deigen sammen med surmelken. Tilsett hakket kokesjokolade og hakkede mandler (eller andre typer nøtter) til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv den så ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter eller i skiver, slik som på bildet.

Tips

Kaken egner seg ypperlig til frysing.

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.