Fastelavnsboller med vaniljekrem og bringebær

"Fastelavnsboller med vaniljekrem og bringebær" er skikkelige luksusboller!

Oppskriften gir 20 stk.

Fastelavnsboller med vaniljekrem og bringebær
Ingredienser

50 g gjær
5 dl melk
100 g smør
100 g sukker
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
750 g hvetemel

Fyll:
2 dl tykt bringebærsyltetøy
5 dl vaniljekrem (Piano)

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til lunken (37°C). Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver. Bland så i hvetemelet til du får en smidig deig. Hev deigen til dobbel størrelse, ca i 45 minutter.

Kna sammen deigen og del den i passe store emner. Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min. Pensle eventuelt over bollene med egg som er pisket sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 8-10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.

Før servering deles bollene i to. Fyll bollene med et lag syltetøy og et lag vaniljekrem over. Dryss over melis til slutt.

Tips

Bollene er fine å fryse uten fyll. De bør fylles rett før servering.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.