Mors sjokoladekake

Mors sjokoladekake
Ingredienser

125 g smør
300 g sukker
2 store egg
1,5 dl melk
3 ts bakepulver
300 g hvetemel
50 g kokesjokolade

Sjokoladekrem:
50 g smør
50 g kokesjokolade
400 g melis
0,5 dl sterk kaffe

Pynt:
høvlet kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel og bakepulver og vend inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bland til slutt inn revet kokesjokolade (se tips).

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i ca 60 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.

Smelt smøret og bland med revet kokesjokolade, melis og kaffe. Rør i glasuren til den er jevn og klumpfri. Fyll kaken med ca halvparten av sjokoladekremen. Bruk resten av kremen til å dekke kaken. Pynt kaken eventuelt med høvlet sjokolade til slutt.

Tips

Kokesjokolade rives enkelt ved å bruke en mandelkvern.

Sjokoladekaken kan fryses, også med sjokoladekrem.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.