Whiskytrøfler

Whiskytrøfler
Ingredienser

300 g kokesjokolade
2 dl kremfløte
30 g smør
0,5 dl whisky

Pynt:
kakao

Fremgangsmåte

Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett smør og sjokolade og la dette smelte i den varme fløten. Bland inn whisky til slutt. Avkjøl massen i kjøleskapet til den tykner.

Sprøyt ut masen i fingertykke lengder på et brett med bakepapir. Avkjøl noen timer. Skjær opp stengene i biter. Vil du gjøre det enklere kan du bare forme klumper av den stivnede sjokolademassen uten å sprøyte den ut til lengder i forkant (det har jeg gjort med trøflene på bildet).

Rull trøflene i kakao. Oppbevares kjølig.

Tips

Trøflene kan dyppes i smeltet kokesjokolade før de rulles i kakao.

Se også oppskrift på "Sjokoladetrøfler" og "Romtrøfler".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 comment

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.