Bymisjonsvafler


Oppskriften på disse nydelige vaflene kommer fra "Kafe Magdalena", Bymisjonen i Bergen - hvor du finner både husrom og hjerterom.

Oppskriften er stor og gir ca 30 plater med sjeldent gode vafler!

Bymisjonsvafler
Ingredienser

5 store egg
175 g sukker
200 g smør
1 liter helmelk
1 liter kulturmelk
1 ts natron
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
16 dl hvetemel

Til steking:
smør eller formspray

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor rørebolle. Bland inn smeltet smør og melken. Rør deretter inn de tørre ingrediensene. Bruk helst en stålvisp, slik at alle klumper fjernes raskt. La deigen stå og svelle i 30 min.

Stek vafler i smurt vaffeljern på middels varme. Hos bymisjonen sies det at "hjertene må ikke bråstekes, men få den tiden de trenger for å få sin gylne og runde form".

Tips

Oppskriften er hentet fra boken "Gi oss i dag" (J.M. Stenersens forlag, 2006). I boken er vaflene kalt "Magdalenas vafler". Boken er en samling bakeoppskrifter med bidrag fra kjente bakere og konditorier over hele landet. Du finner 5 kakeoppskrifter fra detsoteliv.no i boken. Inntektene fra boksalget går til Kirkens Bymisjon.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.