Blåbærmuffins med sitron

Blåbærmuffins med sitron
Ingredienser

2 dl matolje
1 sitron
4 egg
3,5 dl sukker
1,5 dl seterrømme
2 ts bakepulver
1 ts natron
3,5 dl hvetemel

5 dl blåbær (frosne eller friske)
2 ss sukker
1 ss maizena

Fremgangsmåte

Pisk sammen olje og revet skall og presset saft av sitronen. Pisk inn eggene, sukkeret og rømmen. Rør deretter i de tørre ingrediensene (bruk en stålvisp til å røre slik at klumpene fjernes raskt). Bland blåbærene med sukker og maizena og vend inn i deigen med en slikkepott.

Ha papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fyll formene 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen ved 170°C i ca 15-20 min (sjekk med en kakenål at muffinsene er gjennomstekte).

Tips

Muffinsene får finest form dersom du har papirformer i et muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer.

Oppskriften er hentet fra boken "Gi oss i dag" (J.M. Stenersens forlag, 2006). Boken er en samling bakeoppskrifter med bidrag fra kjente bakere og konditorier over hele landet. Du finner 5 kakeoppskrifter fra detsoteliv.no i boken. Inntektene fra boksalget går til Kirkens Bymisjon.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 comment

Kan man bruke lettrømme i stedet for seterrømme? Eller creme fraishe? Hvor store muffinsformer skal man bruke, og hvor mange blir det?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.