Bananiskake

Bananiskake
Ingredienser

Kakebunn:
150 g hasselnøtter
150 g melis
4 eggehviter

Is:
4 eggeplommer
5 ss melis
1 dl yoghurt med vaniljesmak eller med banansmak
2 store bananer
3 dl kremfløte

Pynt:
søtede bananchips

Fremgangsmåte

Mal hasselnøttene og bland med melis. Pisk eggehvitene stive. Vend inn det tørre.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha kakebunnen tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer sammen med melisen. Mos bananene og bland med yoghurten. Rør dette til en glatt masse og vend inn i eggedosisen. Pisk kremfløten til krem og rør i.

Hell iskremblandingen over nøttebunnen i formen. Sett kaken i fryseren til isen har stivnet (minst 4 timer eller over natten). Ta kaken ut av fryseren 20 min før servering. Pynt gjerne med bananchips slik som på bildet.

Tips

"Bananiskake" smaker nydelig sammen med frisk jordbærsaus eller hakket sjokolade.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.